Cookies informácie

Ochrana vašich osobných údajov je pre nás dôležitá.

K ochrane vašich osobných údajov pristupujeme zodpovedne a snažíme sa zabezpečiť popri tom aj vaše právo na informácie.

Ako zákonný predpoklad slúži predovšetkým zákon č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“) a NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len GDPR).

Pri spracúvaní osobných Vašich osobných údajov dodržiavame taktiež zásady zákonnosti, obmedzenia účelu osobných údajov, minimalizácie rozsahu a uloženia, správnosti, integrity, dôvernosti a zodpovednosti.

Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

Na čo slúžia súbory cookie?

Súbory cookie napomáhajú správnej funkčnosti webovej stránky a umožňujú optimalizovať funkcie stránky k spokojnosti návštevníkov stránky.

Ako a aké používame súbory cookie?

Internetové stránky Geodatastore www.geodatastore.sk používajú službu na analýzu webu spoločnosti Google Inc. (ďalej len "Google"). Google Analytics používa cookies, ktoré sa ukladajú v počítači používateľa a umožňujú analýzu používania týchto internetových stránok používateľom. Informácie vytvorené cookies o používaní týchto internetových stránok (vrátane IP adresy používateľa) sa prenášajú na server Google v USA a tam sa ukladajú. Google bude používať tieto informácie, aby vyhodnotil používanie týchto internetových stránok používateľom, aby zostavil správy o aktivitách používateľa na týchto internetových stránkach pre Prevádzkovateľa internetových stránok a na poskytovanie ďalších služieb spojených s používaním internetových stránok a používaním internetu. Google nebude v žiadnom prípade IP adresu používateľa dávať do súvislosti s inými údajmi Google. Používaním týchto internetových stránok súhlasíte s používaním údajov spoločnosťou Google vyššie opísaným spôsobom a na uvedený účel. Väčšina prehliadačov internetu akceptuje cookies, ale návštevníci majú možnosť ich vymazať alebo automaticky odmietnuť.  Pretože každý prehliadač je iný, návštevníci si môžu nastaviť svoje preferencie ohľadne cookie individuálne pomocou panela nástrojov prehliadača. Ak sa rozhodnete neakceptovať cookies, nebudete môcť používať niektoré funkcie na našej webovej stránke. Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť v nápovede prehliadača alebo prostredníctvom webových stránok, ako napríklad www.allaboutcookies.org.

Typ cookies Využitie Platnosť cookies
Bezpodmienečne potrebné/základné
  • potrebné pre najdôležitejšie funkcie webovej stránky, umožňujúce správne fungovanie webovej stránky
  • pamätá si používateľské meno, ktoré Vám poskytne rýchle prihlásenie pri najbližšej návšteve stránky
  • tieto cookies o Vás nezhromažďujú žiadne informácie, ktoré by mohli byť použité na marketingové účely
 1 rok
Funkčné
  • využívajú sa na zlepšenie služby pre používateľa, prispôsobujú používateľské rozhranie
  • podľa výberu obsahu sa zaznamenávajú informácie o preferenciách
  • cookies si môžu pamätať položky, ktoré ste vložili do nákupného košíka e-shopu, alebo chyby, na ktoré ste narazili
  • môžu byť ,,čítané“ len danou webovou stránkou (počet návštevníkov na stránke, odkiaľ prichádzajú a ktoré časti stránok navštívili)
týždeň až 5 rokov
Výkonnostné cookies a cookies pre cielenie a analytiku
  • využívajú sa analytické nástroje tretích strán (google analytics) na zlepšenie kvality obsahu pre návštevníkov stránky
  • zbierajú sa štatistické údaje ako počet zobrazení stránky a odkazov na našu stránku a počet návštev na web stránke
  • pomáhajú porozumieť ako sa správajú návštevníci stránok
  • pomocou cookies sa zlepšuje výkonnosť webovej stránky
  • tieto cookies nezhromažďujú žiadne informácie na zistenie Vašej identity a sú anonymné
vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy
Zdieľanie na sociálnych sieťach
  • využívanie sociálnych médií tretích strán, ktoré umožňujú zdieľať obsah na sociálne média z našich stránok, pomocou tlačidiel ,,páči sa mi“ a ,,zdieľať“ vyžadujú sa cookies pre jednoduchšie využitie ich služieb
  • zaznamenávajú údaje o Vašej aktivite na internete a webových stránkach, ktoré používate na web stránke
vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy


Spoločnosť sa dá kontaktovať aj prostredníctvom facebooku, twittera. Účelom spravovania údajov je zdieľať obsah webových stránok Spoločnosti a prezentácia Spoločnosti. Hostia sa môžu prostredníctvom facebookovej stránky alebo twittera dozvedieť o novinkách, aktuálnych špeciálnych ponukách v spoločnosti a tiež si prezrieť fotky z vybraných zákaziek spoločnosti. Kliknutím na "like" na facebookovej a twitterovej stránke Spoločnosti súhlasia subjekty, aby na ich nástenku na facebooku, twitteri boli zavesené novinky a ponuky Spoločnosti. Spoločnosť na svojej facebookovej stránke tiež publikuje fotky/videá z rôznych udalostí Spoločnosť publikuje tieto údaje fyzických osôb jedine v prípade, že bol predtým získaný ich písomný súhlas. Ďalšie informácie o spravovaní údajov z facebookovej a twitterovej stránky nájdete  v príručke a pravidlách pre ochranu osobných údajov na www.facebook.com, www.twitter.com.

Ako kontrolovať súbory cookie?

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org.  Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Ako odmietnuť používanie súborov cookie?

Inštrukcie na zmenu cookie nájdete v pomoci každého prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookies vo východiskovom nastavení automaticky prijíma. Súbory cookies možno pomocou vášho webového prehliadača odmietnuť alebo obmedziť ich na vami vybrané typy. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k stránkam (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť vašim preferenciám cookie.

Užitočné odkazy.

Pomoc s cookie pre jednotlivé prehliadače:

Internet Explorer – https://support.microsoft.com/en-GB/kb/278835
Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647
Firefox – https://support.mozilla.org/en-GB/kb/delete-browsing-search-download-history-firefox
Safari – https://support.apple.com/kb/PH5042
Opera – http://www.opera.com/help/tutorials