Cookies informácie

Ochrana vašich osobných údajov je pre nás dôležitá.

K ochrane vašich osobných údajov pristupujeme zodpovedne a snažíme sa zabezpečiť popri tom aj vaše právo na informácie.

Ako zákonný predpoklad slúži predovšetkým zákon č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“) a NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len GDPR).

Pri spracúvaní Vašich osobných údajov dodržiavame taktiež zásady zákonnosti, obmedzenia účelu osobných údajov, minimalizácie rozsahu a uloženia, správnosti, integrity, dôvernosti a zodpovednosti.

Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

Na čo slúžia súbory cookie?

Súbory cookie napomáhajú správnej funkčnosti webovej stránky a umožňujú optimalizovať funkcie stránky k spokojnosti návštevníkov stránky.

Ako a aké používame súbory cookie?

Internetové stránky Geodatastore www.geodatastore.sk používajú službu na analýzu webu spoločnosti Google Inc. ("Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA "): Google Analytics (ďalej len "Google"). Google Analytics používa cookies, ktoré sa ukladajú v počítači a umožňujú analýzu Vášho používania týchto internetových stránok. Informácie vytvorené cookies o používaní týchto internetových stránok (vrátane Vašej IP adresy) sa prenášajú na server Google v USA a tam sa ukladajú. Google bude používať tieto informácie, aby vyhodnotil Vaše používanie týchto internetových stránok, aby zostavil správy o Vašich aktivitách na týchto internetových stránkach pre Poskytovateľa ako Prevádzkovateľa internetových stránok a na poskytovanie ďalších služieb spojených s používaním internetových stránok a používaním internetu. Google nebude v žiadnom prípade Vašu IP adresu dávať do súvislosti s inými údajmi Google. Anonymizácia IP adresy je aktivovaná na našej webovej stránke, čo znamená, že Vaša IP adresa je vopred skrátená spoločnosťou Google v členských štátoch Európskej únie alebo iných zmluvných štátoch Dohody o Európskom hospodárskom priestore. Len vo výnimočných prípadoch je úplná IP adresa zasielaná na server Google v USA a tam skracovaná. Väčšina prehliadačov internetu akceptuje cookies, ale návštevníci majú možnosť ich vymazať alebo automaticky odmietnuť. Pretože každý prehliadač je iný, môžete si nastaviť svoje preferencie ohľadne cookie individuálne pomocou panela nástrojov prehliadača. Ak sa rozhodnete neakceptovať cookies, nebudete môcť používať niektoré funkcie na našej webovej stránke. Prístup Google Analytics k Vašej aktivite môžete zablokovať tak, že si inštalujete nástroj Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť v nápovede prehliadača alebo prostredníctvom webových stránok, ako napríklad www.allaboutcookies.org.

Typ cookies Využitie Platnosť cookies
Bezpodmienečne potrebné/základné
  • potrebné pre najdôležitejšie funkcie webovej stránky, umožňujúce správne fungovanie webovej stránky
  • pamätá si používateľské meno, ktoré Vám poskytne rýchle prihlásenie pri najbližšej návšteve stránky
  • tieto cookies o Vás nezhromažďujú žiadne informácie, ktoré by mohli byť použité na marketingové účely
 1 rok

Preferenčné tkz. Funkčné

  • využívajú sa na zlepšenie služby pre používateľa, prispôsobujú používateľské rozhranie
  • podľa výberu obsahu sa zaznamenávajú informácie o preferenciách
  • cookies si môžu pamätať položky, ktoré ste vložili do nákupného košíka e-shopu, alebo chyby, na ktoré ste narazili
  • môžu byť ,,čítané“ len danou webovou stránkou (počet návštevníkov na stránke, odkiaľ prichádzajú a ktoré časti stránok navštívili)
týždeň až 5 rokov
Výkonnostné cookies a cookies pre analytiku
  • využívajú sa analytické nástroje tretích strán (google analytics) na zlepšenie kvality obsahu pre návštevníkov stránky
  • zbierajú sa štatistické údaje ako počet zobrazení stránky, odkazov na našu stránku počet návštev na web stránke, geografické údaje (ako napr. jazyk, krajina),údaje o prehliadači, operačnom systéme, poskytovateľovi služieb, type zariadenia, či sa jedná o nového návštevníka, alebo vracajúceho sa
  • pomáhajú porozumieť ako sa správajú návštevníci stránok, napr. cez, ktoré stránky vstúpili návštevníci webu, trvanie aktivít
  • pomocou cookies sa zlepšuje výkonnosť webovej stránky
  • tieto cookies nezhromažďujú žiadne informácie na zistenie Vašej identity a sú anonymné
vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy
Zdieľanie na sociálnych sieťach
  • využívanie sociálnych médií tretích strán, ktoré umožňujú zdieľať obsah na sociálne média z našich stránok, pomocou tlačidiel ,,páči sa mi“ a ,,zdieľať“ vyžadujú sa cookies pre jednoduchšie využitie ich služieb
  • zaznamenávajú údaje o Vašej aktivite na internete a webových stránkach, ktoré používate na web stránke
vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy

Google Analytics

Internetové stránky Geodatastore www.geodatastore.sk používajú službu na analýzu webu spoločnosti Google Inc. ("Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA"): Google Analytics (ďalej len "Google"). Google Analytics používa cookies, ktoré sa ukladajú v počítači a umožňujú analýzu Vášho používania týchto internetových stránok. Informácie vytvorené cookies o používaní týchto internetových stránok (vrátane Vašej IP adresy) sa prenášajú na server Google v USA a tam sa ukladajú. Google bude používať tieto informácie, aby vyhodnotil Vaše používanie týchto internetových stránok, aby zostavil správy o Vašich aktivitách na týchto internetových stránkach pre Poskytovateľa ako Prevádzkovateľa internetových stránok a na poskytovanie ďalších služieb spojených s používaním internetových stránok a používaním internetu. Google nebude v žiadnom prípade Vašu IP adresu dávať do súvislosti s inými údajmi Google. Anonymizácia IP adresy je aktivovaná na našej webovej stránke, čo znamená, že Vaša IP adresa je vopred skrátená spoločnosťou Google v členských štátoch Európskej únie alebo iných zmluvných štátoch Dohody o Európskom hospodárskom priestore. Len vo výnimočných prípadoch je úplná IP adresa zasielaná na server Google v USA a tam skracovaná. Väčšina prehliadačov internetu akceptuje cookies, ale návštevníci majú možnosť ich vymazať alebo automaticky odmietnuť. Pretože každý prehliadač je iný, môžete si nastaviť svoje preferencie ohľadne cookie individuálne pomocou panela nástrojov prehliadača. Ak sa rozhodnete neakceptovať cookies, nebudete môcť používať niektoré funkcie na našej webovej stránke. Prístup Google Analytics k Vašej aktivite môžete zablokovať tak, že si inštalujete nástroj Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť v nápovede prehliadača alebo prostredníctvom webových stránok, ako napríklad www.allaboutcookies.org. Informácie o tom, ako zaobchádza služba Google Analytics s údajmi používateľov, nájdete v pravidlách ochrany súkromia spoločnosti Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sk

YouTube

Na našej stránke máme vložené videá YouTube. Uložené sú na stránke www.youtube.com a môžu sa prehrávať priamo z našej webovej stránky. Videá sa aktivujú len vtedy, ak o to výslovne požiadate. Tieto videá sú tiež integrované do „rozšíreného režimu ochrany osobných údajov", t. j. ak ste videá neprehrali, žiadne údaje o Vás, ako používateľovi, nebudú odoslané na YouTube. Nemáme žiadny vplyv na tento prenos osobných údajov.

Pri prehrávaní videa dostane služba YouTube informácie, že Ste klikli na príslušnú podstránku našej webovej stránky. Zbierajú sa aj osobné údaje, ktoré Váš prehliadač zašle spoločnosti YouTube. Tie zahŕňajú: IP adresu, dátum a čas žiadosti, množstvo prenesených dát, operačný systém a používateľské rozhranie, jazyk a verziu softvéru prehliadača.

K odoslaniu údajov dochádza bez ohľadu na to, či máte na YouTube vytvorený používateľský účet, cez ktorý ste prihlásený alebo nemáte žiadny používateľský účet. Ak ste prihlásený do služby Google, vaše údaje sa priradia priamo k vášmu účtu. Ak nechcete, aby boli údaje priradené k vášmu účtu na YouTube, musíte sa pred prehratím videa odhlásiť. Spoločnosť YouTube ukladá vaše údaje ako profily používania a používa ich na účely inzercie, prieskumu trhu a/alebo zlepšenie svojich webových stránok. Takáto analýza (aj v prípade používateľov, ktorí nie sú prihlásení) slúži na poskytovanie personalizovanej reklamy a informovanie ostatných používateľov sociálnych sietí o vašich aktivitách na našej webovej stránke. Ak chcete uplatniť akékoľvek práva, ako napríklad právo vzniesť námietku proti vytvoreniu týchto používateľských profilov, musíte kontaktovať priamo spoločnosť Google.

Ďalšie informácie ohľadom účelu zhromažďovania údajov a ich spracúvania zo strany YouTube nájdete v https://policies.google.com/privacy?hl=sk&gl=sk. Obsahujú informácie o vašich právach a možnostiach nastavenia ochrany vášho súkromia. Spoločnosť Google spracúva vaše osobné údaje v USA a súhlasila s tým, že akceptuje tzv. „Štít na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA“ https://www.privacyshield.gov/participant_search. Ak si chcete byť istý, že žiadne Vaše osobné údaje nebudú uložené v službe YouTube, neklikajte na vložené videá.

Používanie Google reCaptcha

Na našich webových stránkach používame službu Google reCAPTCHA (ďalej len "reCAPTCHA"). Táto služba je poskytovaná spoločnosťou Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

reCAPTCHA slúži k overeniu, či údaje zadané na našich webových stránkach (napríklad na kontaktný formulár) boli zadané človekom alebo automatizovaným programom. reCAPTCHA analyzuje chovanie návštevníka webových stránok na základe rôznych charakteristík. Za účelom analýzy, reCAPTCHA vyhodnocuje rôzne informácie (napr. IP adresu, ako dlho je návštevník na webe alebo pohyby myšou vykonané užívateľom). Dáta zhromaždené počas analýzy budú spracúvané spoločnosťou Google. ReCAPTCHA. Analýzy prebiehajú len v pozadí. Návštevníkom webových stránok sa nikde nezobrazuje, že taká analýza prebieha. Spracovanie dát je založené na čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR. Prevádzkovateľ webových stránok má skutočný záujem ochrániť svoje stránky pred nekalým automatizovaným prehliadaním a spamom.

Ďalšie informácie o reCAPTCHA spoločnosti Google a zásadách ochrany osobných údajov spoločnosti Google nájdete na nasledujúcich stránkach https://policies.google.com/privacy?hl=sk, https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html.

Ako kontrolovať súbory cookie?

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org.  Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Ako odmietnuť používanie súborov cookie?

Inštrukcie na zmenu cookie nájdete v pomoci každého prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookies vo východiskovom nastavení automaticky prijíma. Súbory cookies možno pomocou vášho webového prehliadača odmietnuť alebo obmedziť ich na vami vybrané typy. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k stránkam (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť vašim preferenciám cookie.

Užitočné odkazy.

Pomoc s cookie pre jednotlivé prehliadače:

Internet Explorer – https://support.microsoft.com/en-GB/kb/278835
Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647
Firefox – https://support.mozilla.org/en-GB/kb/delete-browsing-search-download-history-firefox
Safari – https://support.apple.com/kb/PH5042
Opera – http://www.opera.com/help/tutorials

Fanúšikovská stránka GEODATASTORE

Poskytovateľ je autorom a správcom fanúšikovskej stránky na Facebooku, Twitteri, Lindekln. Tieto stránky slúžia na prezentáciu jeho služieb a produktov, na šírenie akýchkoľvek informácií a názorov, komunikáciu s Vami ako účastníkmi na sociálnych sieťach napr. LinkedIn/Facebook/Twitter. Na ochranu osobných údajov dotknutých osôb (účastník sociálnych sietí) sa vzťahujú prevádzkové a zmluvné podmienky uvedených spoločností. Fanúšikovské stránky na sociálnych sieťach napr. na Facebooku, Twitteri, Lindekln (ďalej len „spoločnosti“) nie sú určené deťom mladším ako 16 rokov. Ich osobné údaje teda úmyselne nezhromažďujeme. Ak zistíme, že sme nedopatrením získali osobné údaje o deťoch mladších ako 16 rokov, podnikneme kroky k tomu, aby sme tieto údaje, čo najrýchlejšie vymazali, okrem prípadov, kedy sme príslušným zákonom viazaní si ich ponechať.

Môžeme získavať anonymné štatistické údaje o Vašich návštevách prostredníctvom funkcie s názvom Facebook Insight. K spracúvaniu osobných údajov dochádza tak, že spoločnosť Facebook umiestni do vášho počítača alebo iného zariadenia, prostredníctvom ktorého navštívite našu fanúšikovskú stránku tzv. cookies. (Cookies predstavuje krátky text – alfanumerický reťazec, ktorý je uložený na koncovom zariadení návštevníka našich internetových stránok. Technológiu cookies využíva v dnešnej dobe množstvo prevádzkovateľov webových stánok a stala sa tak úplne bežnou.) Tieto zostávajú aktívne počas dvoch rokov, ak nie sú vymazané. Spoločnosť Facebook Ireland Limited je spolu s nami spoločným prevádzkovateľom, z dôvodu že nám môže poskytnúť vyššie spomínané anonymné štatistické údaje. Za účelom plnenia požiadaviek všeobecného nariadenia o ochrane údajov sa môžete oboznámiť s dodatkom prevádzkovateľa k štatistikám stránky https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Pri využívaní nástrojov Facebook (ako sú napríklad tlačidlá „to sa mi páči“ alebo „zdieľať“), vystupuje Facebook ako náš sprostredkovateľ (podmienky spracúvania sprostredkovateľského vzťahu) https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing  alebo samostatný prevádzkovateľ (zmluvné podmienky pre nástroje Facebooku) https://www.facebook.com/legal/terms/businesstools

Poskytovateľ vytvorením fanúšikovských stránok umožňuje spoločnostiam, aby umiestňovali cookies na počítači alebo akomkoľvek inom zariadení osoby, ktorá jeho fanúšikovskú stránku navštívila, bez ohľadu na to, či táto osoba má alebo nemá účet na sociálnych sieťach. Takýmto spôsobom využívané cookies spravujú výlučne spoločnosti. Spoločnosti pristúpili k zásadám „EU U.S. Privacy Shield“ (v oblasti spracúvania osobných údajov tzv. bezpečný štít) čím poskytujú primeranú úroveň ochrany osobných údajov a zaručujú sa, že osobné údaje spracúvajú v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a Rady(EU) 2016/679. Viac informácií o účeloch a rozsahu zhromažďovania údajov, o ďalšom spracovaní a používaní údajov príslušnou sociálnou sieťou a o právach a nastaveniach ochrany osobných údajov nájdete v informáciách poskytnutých týmito stránkami sociálnych médií:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://www.facebook.com/policies/cookies

https://www.twitter.com/en/privacy

https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Poskytovateľ v rámci fanúšikovských stránok spracúva osobné údaje o účastníkoch (v závislosti od profilového nastavenia účastníka) v prípade, ak napr. účastník reaguje na príspevky Poskytovateľa, zdieľa príspevky alebo využíva tlačidlá ako "páči sa mi to", "tweetnúť" a pod. Poskytovanie osobných údajov účastníkmi je dobrovoľné, bez ich poskytnutia osobné údaje nebudú spracúvané. Kliknutím na "like" na facebookovej stránke, "tweetnúť" na stránke twitter Poskytovateľa súhlasia subjekty, aby Poskytovateľ zavesil na ich nástenku na facebooku, twitteri svoje novinky a ponuky.

Osobné údaje sú ďalej spracúvané spoločnosťami. A v špecifických prípadoch môžu byť poskytnuté alebo sprístupnené kontrolným orgánom alebo orgánom činným v trestnom konaní

Poskytovateľ nezamýšľa prenos OÚ do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie. Avšak, niektorí z príjemcov môžu mať umiestnené serveri mimo EÚ (Google, LinkedIN, Facebook). Tieto servery môžu byť umiestnené v Spojených štátoch amerických (USA). Spoločnosti so sídlom v USA, ktoré majú prístup k osobným údajom sú certifikované podľa systému ochrany súkromia tzv. v Private Schields a považujú za spoločnosti zabezpečujúce primeranú úroveň ochrany.

Práva dotknutej osoby

  • žiadať o prístup k svojim osobným údajom a o opravu, vymazanie alebo obmedzenie spracúvania svojich osobných údajov; kedykoľvek svoj súhlas odvolať;
  • namietať na spracúvanie osobných údajov;
  • na prenosnosť osobných údajov;
  • podať návrh na začatie konania na Úrade na ochranu osobných údajov SR.

Ak chcete uplatniť akékoľvek práva kontaktujte priamo vyššie uvedené spoločnosti.